Dating Apps

Badoo och falska bilder: hur skyddar man sig från skurkar?

Bästa dejtingsajt 2022
Om du vill flirta på nätet och inte vill ha några komplikationer rekommenderar vi en dejtingsajt där du garanterat kommer att träffa intressanta människor med samma smak som du. Klicka på knappen nedan. Det är gratis!

Det finns en pest som plågar dejtingsajter, och Badoo är inget undantag: falska profiler. Tyvärr kan du stöta på ett antal av dem på plattformen. Faktum är att många skurkar använder falska bilder på Badoo för att lura dig och i värsta fall att ta ut pengar från dig. Det är därför helt grundläggande lära sig att upptäcka falska profiler för att inte falla i fällan. Lyckligtvis finns det några enkla tekniker som hjälper dig att upptäcka dem varje gång!

Läs också: Vi testade Badoo: vår recension och detaljerade yttrande

Plågan av förfalskade bilder på Badoo

sluta badoo

Problemet med falska profiler är ungefär lika gammalt som skapandet av de första dejtingsidorna! De påverkar uppenbarligen mestadels gratis dejtingsajter. Det är utan tvekan favoritlekplatsen för skurkar på internet. Och ja, på Badoo räcker bara några minuter för att skapa en profil och börja träffa.

Så du kommer utan tvekan att träffas mycket mindre falska profiler på betalda plattformar. Skurkarna undviker den här typen av plattform och du kommer att vara lugnare där. Detta är dock ingen anledning att inte vara försiktig!

Dessa skurkar kommer att öva olika typer av bluff. Den första, och utan tvekan den vanligaste, är ett slagssentiment bluff. Genom att förföra dig i veckor eller till och med månader kommer skurkarna att lyckas få ditt förtroende. Då kommer de att försöka få dig extrahera pengar genom att göra en oväntad händelse som bara du kan få ut av den … genom att skicka pengar förstås!

Att komma ihåg :
Den första regeln för att undvika att bli lurad är därför att fly omedelbart varje gång din samtalspartner talar om pengar! Det här är aldrig ett gott tecken!

Men det finns andra fall, skurkar lyckas ofta fördubbla sin kreativitet! Det är därför också möjligt att en kvinna omedelbart kommer att bjuda in dig att delta i en sexig webbkamera show. I så fall finns det en god chans att din interaktion registreras. Du kommer då att uppleva ett troligt utpressning riktade mot dig extrahera pengar i utbyte mot radering av den kompromissande videon.

Att komma ihåg :
Acceptera aldrig denna typ av förslag på en dejtingsajt, det är mycket troligt att det är en bluff

Vissa webbplatser kommer tack vare a politik för allvarlig moderering, för att minska förekomsten av dessa falska profiler på deras plattform. Men i de flesta fall måste du gå igenom mer selektiva webbplatseroch därför betalas för att se till att du inte stöter på skurkar. Men det är ganska möjligt att lära sig att hitta falska profiler för att undvika att falla i deras fällor.

Hur upptäcker jag falska bilder på Badoo?

Om närvaron av falska profiler på Badoo oroar dig, vet att det finns olika sätt att upptäcka dem. Genom att helt enkelt vara lite vaksam borde du vara helt säker på plattformen. Vad vi måste uppmärksamma är naturligtvis profil bilder. De är din första ledtråd, och ofta din bästa. Dessa foton är nästan säkert falska bilder som inte på något sätt liknar den person du faktiskt interagerar med.

Skurkarna kommer naturligtvis att göra det förfalska bilder av mycket vackra kvinnor. Det är också vanligt att de använder rent professionella bilder. Om kvinnan som visas på Badoo-profilen är särskilt sexig och är mycket insisterande på att prata med dig, behöver det inte vara en bluff, men det är säkert att göra några kontroller, för alla fall! För att undvika att falla i fällan måste du därför utföra en sök på det här fotot.

Bra att veta :
Hur man gör det ? Det är väldigt enkelt: högerklicka på fotot och klicka på «sök efter en bild med Google». Du kommer att ha ett urval av webbsidor som använder det här fotot. Så det blir väldigt lätt att förstå om det här är ett riktigt foto eller ett falskt foto som läggs på Badoo för bluff.

Läs också: Hur tar jag bort mitt konto på Badoo?

Vad händer om mina bilder har stulits för att göra dem till falska profiler?

falska bilder på Badoo

Att falla i en skurkens fälla är inte det enda problemet med falska profiler. Du kanske stöter på några profiler som stal ditt foto. I vissa fall går skurkar så långt som använd ditt namn. Och ja, falska profiler är inte uteslutande kvinnliga. Många skurkar skapar falska profiler av män för att bluffa kvinnor.

Det är därför möjligt att du stöter på en profil som förfalskar en eller flera av dina foton, vilket kan skada ditt rykte. Men då, vad ska jag göra? Inga bekymmer, det finns lösningar.

Det första du ska göra är att kontakta webbplatsen där ditt foto visas. Informera dem om situationen och be dem göra det avpublicera foto i fråga. Om du inte är säker på hur du gör det kan du använda denna standardpost som CNIL erbjuder dig, National Commission for Computing and Liberties. Det kommer självklart att vara nödvändigt att ange den exakta webbadressen där ditt foto finns. Du måste också ange vilken information du vill ta bort från webbsidan och anledningen till att göra denna begäran.

Bra att veta :
För att säkerställa att denna begäran kommer att beaktas, tveka inte att bifoga identitetsbevis till ditt brev.

Om din begäran inte beaktas kan du göra det rapportera din situation till CNILvia deras online-klagomålsformulär.

Vad händer om jag återupptäckte stulna bilder på Badoo?

Om du har handlat med en Badoo-profil som uppenbarligen använder falska foton, börja med sluta prata med den här personen. Men det är inte allt, andra användare kan vara mindre vaksamma än du och faktiskt falla för det. Så du kommer att behöva Rapportera denna falska profil till Badoo.

Gå först till ikonen «…» högst upp till höger i bedragarens profil och klicka på » blockera eller rapportera«. Använd sedan Kontaktformulär föreslagits av plattformen, och tillgänglig här, för att informera Badoo om förekomsten av denna falska profil.

Om du har märkt att någon som är Badoo-medlem använder ett stulet foto av dig, även om du inte är medlem på plattformen, använd samma formulär att meddela Badoo om din situation. Glöm naturligtvis inte att inkludera en länk till profil använder dina stulna foton.

Sammanfattningsvis är det uppenbart att Badoo inte är en riktmärkeswebbplats när det gäller kampen mot falska profiler. Men det är det ganska möjligt att lära sig att upptäcka foton som har förfalskats på Badoo. Så genom att vara lite vaksam borde du kunna mycket snabbt identifiera misstänkta profileroch undvik dem. Tveka inte att rapportera dem till Badoo som kommer att göra nödvändigt. På detta sätt kommer du att skydda medlemmar som är mindre vaksamma än du och som mycket väl kan luras i sin tur.

Läs också: Är Badoo gratis? Kan vi träffa tjejer på Badoo utan att betala?

Bästa dejtingsajt 2022
Om du vill flirta på nätet och inte vill ha några komplikationer rekommenderar vi en dejtingsajt där du garanterat kommer att träffa intressanta människor med samma smak som du. Klicka på knappen nedan. Det är gratis!

Leave a Reply