flirta på nätet

Dejting webbplats bedrägerier och bedrägerier: Hur man inte låta bli lurad?

Bästa dejtingsajt 2022
Om du vill flirta på nätet och inte vill ha några komplikationer rekommenderar vi en dejtingsajt där du garanterat kommer att träffa intressanta människor med samma smak som du. Klicka på knappen nedan. Det är gratis!

Dejtingsajter är bra verktyg för att lära känna människor som potentiellt kan bli dina framtida livskamrater. Allt du behöver göra är att ladda upp en profilbild, välja ett användarnamn, lägga upp lite information om dina preferenser och din identitet. och du är på väg att erövra ensamstående kvinnor i din region. De är perfekta för att flirta på internet.

På dejtingsajter finns det de som har tur och det finns andra som har lite mindre tur. Det finns de som efter en vecka träffar en fantastisk kvinna som kommer att följa med dem i några år eller till och med till slutet av sitt liv. Å andra sidan finns det de som kommer att hålla fast med mögliga datum i flera år innan de äntligen ger upp.

Dessa är dock inte de oturliga..

De som är mest olyckliga är de som stöter på falska profiler och blir lurade på dejtingsajter. De är ofta människor som inte vidtagit nödvändiga försiktighetsåtgärder och som lät sig luras. Dessa bedrägerier kan ta många former: utpressning, ekonomiska bedrägerier, datavirus eller till och med dödshot. Det skojar inte.

Verkligen, det finns många desperata själar som umgås på dejtingsajter och dessa människor är ofta utsatta för ”rovdjur”. De har en arsenal av väl genomtänkta tekniker för att kunna fånga även de smartaste av oss. Ja, även du, även om du bara flörtar på Facebook eller flörtar på Instagram.

Det är svårt att säga säkert om du hamnar i en fälla eller inte, det är lätt att upptäcka tecken som finns i 90% av bedrägerierna.

Det finns några uppenbara tecken som den här bystiga platinablondinen som ber dig att klicka på en konstig länk för att få tillgång till ett fotogalleri … ole ole.

Men det finns också ledtrådar som är mycket mer subtila och mycket svårare att fastställa. Var dock säker, vi är här för att skydda dig och vi kommer att berätta för dig i resten av artikeln vad som är detaljerna att observera för att vara säker på att inte falla i fällan av en bluff på en dejtingsajt.

snapchat bedrägeri

«Jag tror bara det jag ser»: en person är «verklig» bara när du ser honom på riktigt

Glöm aldrig att internet blir lite bättre varje dag. Varje dag uppfinner utvecklare runt om i världen verktyg som låter dig skapa nya identiteter och lura människorna omkring dig.

Verktygen för att imitera är nu mycket sofistikerade. Inga fler oförskämda Photoshop-redigeringar som inte lurar någon. De falska profilerna bakom dejtingsbedrägerierna använder mycket bättre utrustning.

Så även om du är den listiga personen på jorden och allt du gör är att flirta på Snapchat, tänk på att tills du inte ser personen du pratar med genom din skärm, existerar den personen inte riktigt.

Bara för att Nathaliedu59 är en underbar person som du har pratat med i över 18 månader nu, betyder det inte att du tror att du vet allt om hennes integritet och dagliga aktiviteter, det betyder inte att du behöver lita på henne och låta henne komma in i ditt liv. privat.

Tills du ser den personen kan du inte lita på dem mer än en främling på gatan.

Google är här för att hjälpa dig att förhindra en dejtingbedrägeri

Tvivlar du på någon du chattar med på en dejtingsajt? Du kanske inte är den enda. VDu kan enkelt skriva personens användarnamn eller smeknamn i Googles sökfält och kontrollera om andra har ställt denna fråga tidigare. Förhoppningsvis har andra användare rapporterat det på webbplatser innan du.

Och det stannar inte där. Du kan också välja att ladda upp personens profilfoto till Google Bilder och se om fotot inte kommer från en annan persons profil, vilket de faktiskt finns.

Kanske används det här fotot till och med för andra falska profiler på andra dejtingsajter. Det måste sägas att människorna bakom de falska profilerna är ganska lat och enkelt duplicerar samma profiler på olika sociala nätverk eller olika webbplatser.

Meningar som inte är vettiga? Varning

Har du intrycket att du pratar med en robot eller en chatbot när personen säger att de är 100% franska i sin profil? Var försiktig, du kanske pratar med en falsk profil som använder ett manus med klipp och klistra meningar som han skickar till alla sina potentiella offer.

Om meningarna inte riktigt är vettiga, skrivs i takt med ljuset och alla ser likadana ut, är det en god chans att du står inför en falsk profil där ute som vill riva dig. Var därför försiktig.

Försök att överlista manuset genom att ställa komplicerade frågor och be om detaljer om svaren från personen framför dig..

Om du får meddelanden som «Jag förstår inte frågan» har du förmodligen att göra med en robot som liknar Amazons Alexa eller Apples Siri. Gå din väg.

Bor hon inte i Sverige? Det är tveksamt!

Pratar du med en underbar, singel blondin som har varit helt kär i dig och vill träffa dig så fort som möjligt? Det är vackert och vi gratulerar dig varmt.

Bara här bor den här ganska unga flickan inte i Sverige och hon behöver att du betalar flygbiljetten för att hon ska träffa dig. Det gör det, eller hur? Lägg snabbt bort ditt kreditkort, du hamnar i fällan med en klassisk bluff. Du kan vara säker på att när Krn har lämnat ditt konto kommer den här personen att flyga iväg, bara de kommer inte att ta riktningen mot Sverige.

Fler och fler dejtingsajter använder verktyg för geolokalisering för att förhindra medlemmar att ljuga om var de befinner sig.

Så om den vackra Nathalie påstår sig vara från Dunkirk men är regelbundet ansluten till Dakar eller Yaoundé, kan detta vara misstänkt. Du kan alltid fråga henne om hon valde att ta en längre semester i Afrika, men om hon sparkar in står du förmodligen inför en falsk profil.

Begäran om pengar? Bedrägerier 99% av tiden!

Vad är dejtingsajter för? Att träffa människor, eller hur? De används inte för att byta pengar.

Återigen finns det absolut ingen anledning på jorden för dig att ge pengar till någon du träffar på en dejtingsajt. Så gör det aldrig.

Om någon du träffar verkligen behöver pengar och du vill hjälpa dem, be dig träffa dem ansikte mot ansikte och prata långt med dem för att bedöma de problem de står inför.

Begäran om olé olé-foton på en dejtingsajt? Fall inte för fällan

Utpressning med partiska bilder är mer och mer många på dejtingsajter. Det är en väl utformad retorik som har krävt många liv. Detta händer i flera steg.

Först närmar sig en anmärkningsvärd plastflicka dig på en dejtingsajt (medan vanligtvis tjejer aldrig pratar med dig först) och skickar några väldigt fina bilder.

Hon frågar sedan om du vill ha det bra, till vilket du säger ja. Sedan informerar hon dig om att hon har många andra bilder av henne med väldigt lite kläder. Bara där har du det, hon vill att du också ska delta.

Så hon ber dig skicka några foton. Hon går vanligtvis steg för steg. Först och främst ber hon dig bara att skicka bilder av dig bar överkropp. Sedan ber hon dig om foton lite mer nakna men där vi inte ser ditt ansikte.

Sedan väntar hon några dagar, det är dags för ett visst band att bildas, och hon slutar med att be dig om bilder av dig helt naken så att vi kan se ditt ansikte.

Det är klart. Du har fallit i fällan. Den här personen har nu ganska komprometterande bilder.

Hon hotar nu att skicka dem till alla du känner. Hon kommer att säga att hon har tittat på din Facebook-profil eller din Linkedin-profil och att hon vet namnen på dina kollegor, dina bröder, dina föräldrar och kanske till och med dina barn.

Det är då du får panik och ger efter för det enda möjliga alternativet: ge henne pengar, mycket pengar.

Du förstod moralens historia. Du ska aldrig skicka kompromisser av dig själv. Speciellt för människor du aldrig har träffat personligen.

Är du den enda personen som kan «rädda» henne? Akta dig för bluffen

Även i registret över begäran om pengar finns det här scenariot där personen poserar som ett offer.

Denna bluff spelas ut på lång sikt. En falsk profil kan chatta med dig i flera månader eller till och med år (för att skapa ett starkt förtroendeband) innan du börjar denna strategi.

Vanligtvis blir du vänner med någon. Du blir medveten om alla hans dagliga aktiviteter, hans kärleks- eller vänskapsberättelser, hans glädje men också hans förlägenhet. Du blir mer och mer intim, du önskar dina egna födelsedagar, du vet namnen på dina bröder och systrar, du känner att du har en riktig virtuell vän.

En dag börjar den personen be dig om hjälp. Hennes liv är alldeles för svårt och du är den enda personen som kan hjälp henne. Det kan ta många former. Kanske blev hon precis avskedad. Kanske hennes man slår henne. Kanske respekterar dessa barn henne inte. Kanske har hon allvarliga ekonomiska problem framför sig. Hur som helst måste du hjälpa honom och det innebär ofta en ekonomisk överföring.

Det är väldigt svårt att komma ur dessa bedrägerier så länge du har skapat ett solidt band med personen i flera månader och i flera år. Vi kan inte tro att den här personen lurar oss. Vi tror att hon verkligen behöver oss och … om vi säger nej … känner vi oss riktigt skyldiga.

I dessa situationer är det vanligtvis mycket svårt att hålla sig sval. Prata med de omkring dig, få hjälp av någon du litar på som kommer att kunna analysera situationen mer noggrant.

Ingen Facebook, Instagram eller Snapchat! Är det så ?

Vanligtvis upptäcks falska profiler lätt. Fråga dem till exempel om de har Instagram eller Facebook för att verifiera deras identitet (du behöver inte berätta för dem varför du ber om att se dessa profiler).

Om dessa människor vägrar eller annars sparkar in och säger att de inte äger Instagram, Facebook eller Snapchat, då … är det misstänkt.

Detta är misstänkt eftersom någon som är på sociala medier har tillgång till internet och normalt bör äga minst en av sina sociala medier.

Om du tvivlar på någons identitet och dessutom kan denna person inte bevisa sin identitet för dig med ett konto på ett «klassiskt» socialt nätverk, då finns det en 90% chans att det är en falsk profil som försöker bluffa dig.

I slutändan är att motverka en bluff sunt förnuft. Först och främst bör du veta att bedrägerier brukar komma från falska profiler.

Att veta hur man känner igen en falsk profil är framför allt att veta hur man identifierar misstänkta signaler. En enda misstänkt signal betyder inte att man säger om en person har en falsk profil. En ansamling av misstänkta signaler ökar dock sannolikheten för att du befinner dig framför en person vars identitet inte kan verifieras.

99% av begärandena om pengar eller något partiska bilder på dejtingsajter är de första stegen mot en ekonomisk bedrägeri. De är vanligtvis kortvariga och är ganska lätta att foliera.

Det finns dock mycket mer onda bedrägerier som spelar ut under lång tid. Det kan vara från människor du har pratat med i månader eller till och med år. Så din vaksamhet är som lägst.

Hur som helst, om du har ett ögonblick av tvivel, följ våra tips och om tvivlen är bekräftade, prata om det runt dig. Prata med en person du litar på som kommer att kunna analysera situationen korrekt och ge dig råd. Hur som helst, tänk på att du aldrig kan vara helt säker med någon du aldrig har sett i verkligheten.

Bästa dejtingsajt 2022
Om du vill flirta på nätet och inte vill ha några komplikationer rekommenderar vi en dejtingsajt där du garanterat kommer att träffa intressanta människor med samma smak som du. Klicka på knappen nedan. Det är gratis!

Leave a Reply