Dating Apps

Hur undviker jag falska profiler på Tinder?

Bästa dejtingsajt 2022
Om du vill flirta på nätet och inte vill ha några komplikationer rekommenderar vi en dejtingsajt där du garanterat kommer att träffa intressanta människor med samma smak som du. Klicka på knappen nedan. Det är gratis!

Ah de falska profilerna på Tinder! Det är en pest på alla dejtingsajteroch Tinder är tyvärr inget undantag från regeln. Men om de falska profilerna kan vara ganska lätt att upptäcka På seriösa dejtingsajter har Tinder ett annat problem: användarprofiler är ofta tomma, så det är svårare att upptäcka bluffen! Inga bekymmer, det finns några saker du borde var vaksam för att undvika att falla i en falsk Tinder-profil. Vi förklarar allt för dig!

Läs också: Vad är Tinder Gold värt? Åsikter och intryck av denna förförelsestillgång

Vad är syftet med en falsk profil på Tinder

online bluff

Målet är att dra nytta av dig för att extrahera pengar. Det finns flera möjliga scenarier. Det vanligaste scenariot är det för den person som infogar en länk i sitt första Tinder-meddelande. Om du klickar, du laddar automatiskt ner ett skadligt program.

Webbkameran sköt är också ganska vanligt. Flickan kommer därför att erbjuda dig ett datum på webbkameran. Frestande, eller hur? Vanligtvis kommer det att vara en professionell, en Cam Girl, som kommer att be dig betala för hans tjänster.

Men det kan också eskalera. Vissa användare har verkligen blivit offer för en bluff som går ännu längre: medan de gjorde sin lilla verksamhet framför sin webbkamera spelades scenen in. Målet ? Utpressa dig: Antingen betalar du, annars kommer videon att offentliggöras och skickas till dina kontakter. Så var noga med webbkameradatum.

Slutligen kommer några falska profiler att försöka extrahera pengar direkt från dig genom att chatta med dig i appen. Vanligtvis har något hemskt hänt, du måste absolut fixa det!

Att komma ihåg :
Att delta i en diskussion med en falsk profil kan därför vara mycket komplicerat. Eftersom fällorna, som förklaras så här, verkar lätta att upptäcka, men i verkligheten kan människorna bakom dessa konton vara mycket subtila och motverka din vaksamhet.

Bevittnar vi en ökning av falska profiler?

Idag kan du registrera dig på Tinder utan Facebook. Det har det verkligen gjort gjort det lättare för bedragare från Tinder. Tidigare var ett TInder-konto nödvändigtvis länkat till ett Facebook-konto. Inte riktigt svårt att komma runt denna regel kan du säga. Men det räckte inte att ha ett Facebook-konto, du var tvungen att ha ett riktigt konto! Minsta antal vänner, regelbunden aktivitet på kontot etc. Det skulle ha varit ett riktigt jobb! Tinder satsade på det bedragare skulle inte bry sig om att göra allt detta arbete.

Och det var delvis sant. Jämfört med andra dejtingsajter, Tinder ur spelet med en relativt låg andel falska profiler. Men idag är registrering möjlig med ett enkelt telefonnummer. Så bluff har blivit lika lätt som paj.

Hur man upptäcker en falsk profil

hitta falska profiler

Naturligtvis, nu när du är medveten om problemet, din vaksamhet kommer att öka när du sveper på Tinder. Det finns några saker som alla profiler har gemensamt, som du enkelt kan upptäcka.

Foton

Låt oss börja med bilderna. Det är uppenbart det första du tittar på i en Tinder-profil. Det finns två typer av falska profiler: för det första de som inte visar något. Personen försöker tydligt dölja sin identitet, fotot är suddigt, taget bakifrån, något döljer ansiktet etc.

Eller det finns flera bilder, som tvärtom inte överlåter mycket åt fantasin: bilderna är det extremt sexig, mycket förförisk. Men i allmänhet kommer du att märka det alla bilder togs samtidigt : samma kläder, samma dekor etc.

Dessa objekt på bilderna är dina första ledtråd. Fall inte heller i paranoia, inte alla profiler med suddiga eller sexiga foton är nödvändigtvis falska profiler. Men det borde varna dig och göra dig mer vaksam för framtiden. Låt oss nu gå vidare till beskrivningen.

Läs också: Vad är Tinder Gold värt? Åsikter och intryck av denna förförelsestillgång

Beskrivningen

Beskrivningen av en falsk profil svarar också på a mycket speciellt mönster. Ofta innehåller beskrivningen en länk till en Facebook- eller Instagram-sida. Detta bör sätta dig i beredskap. Det är faktiskt möjligt att länka ditt Tinder-konto till ditt Facebook- eller Instagram-konto, så det är ganska fiskigt att göra det manuellt i bio …

Vissa otydliga falska profiler sätter också direkt en länk i beskrivningen. Så naturligtvis vi klickar inte ! Det är troligtvis ett virus!

Men problemet är när den falska profilen har ingen beskrivning. För där är det svårt att skilja mellan saker och veta att många (riktiga) användare inte bryr sig om att fylla i en beskrivning på Tinder.

Men om du fortfarande matchar en sådan profil, bör diskussionen ge dig tillräckligt med element för att du ska kunna identifiera att kontot är falskt.

Diskussionen

Fake Tinder-profil

Vad som framför allt bör varna din uppmärksamhet vid en diskussion är skickar en länk. Klicka aldrig på en länk från Tinder!

Först börjar konversationen med en extremt förföriskt meddelande. Fällan ? Den innehåller uppenbarligen en länk! Detta är vanligtvis spionprogram eller en skype-chatt i syfte att utpressa dig genom att fånga en kompromissande video av dig.

Tinder är inte riktigt platsen att experimentera på webbkameran. Om du gillar detta, gå inte igenom Tinder för att hitta Camgirls, det är systematiskt en fälla. Du måste därför vara extra vaksam.

Falska profiler är vanligtvis bara bots. Så det kan vara ganska enkelt att upptäcka dem eftersom diskussionen är mycket onaturlig. Ställ en specifik fråga, eller till och med lite original, du kommer att se reaktionen från personen, eller i detta fall, av bot. Om det saknar poängen är det förmodligen en bot som försöker riva dig. Om diskussionen verkar mekanisk, robotisk beror det på du står faktiskt inför en robot!

Vad händer om jag befinner mig inför en falsk Tinder-profil?

Din första instinkt kommer förmodligen att ignorera det. Men du kan också gå längre och rapportera profil till moderatorer. I själva verket hittar du en menyknapp på bilderna, det är en ikon som representerar ellips.

Du klickar sedan på » Rapportera «. Den här menyn låter dig rapportera oanständiga foton, olämpliga meddelanden eller till och med … skräppost ! Det kommer därför att vara nödvändigt rapportera profilen i fråga som skräppost, och Tinder-moderatorer kommer att göra allt som behövs för att ta bort den problematiska profilen från plattformen. Detta förhindrar att en annan användare som är mindre vaksam än du faller i fällan.

Tänk om jag föll för det?

Tinder falsk

Om du har blivit lurad online och du har skickat pengar kan du börja med varna din bank och försök att avbryta transaktionen. Naturligtvis Lämna in ett klagomål, med polisen eller gendarmeriet. Detta kommer att kräva bevis: skärmdumpar osv. Så radera inte någonting!

Bra att veta :
Om du är lite vilse i dina steg, konsultera den statliga webbplatsen som är dedikerad till it-malware. Du kommer att ha det all information om de steg som ska vidtas för att få dig ur den här röran.

Sammanfattningsvis kan vi säga att även om Tinder är en relativt tillförlitlig webbplats med aktiv moderering, den här plattformen kan inte automatiskt eliminera varje falsk profil. Det är därför tyvärr är det upp till dig att vara vaksam. I allmänhet är falska profiler relativt lätta att upptäcka, men ingen är immuna mot att falla för ett förslag som är för bra för att vara sant!

Läs också: Tinder får betalt, men vad är fördelarna med att betala för ett abonnemang?

Bästa dejtingsajt 2022
Om du vill flirta på nätet och inte vill ha några komplikationer rekommenderar vi en dejtingsajt där du garanterat kommer att träffa intressanta människor med samma smak som du. Klicka på knappen nedan. Det är gratis!

Leave a Reply