Dating Apps

Tinder recension: vi testade dejtingsappen # 1 i världen och här är vårt vittnesmål

Bästa dejtingsajt 2022
Om du vill flirta på nätet och inte vill ha några komplikationer rekommenderar vi en dejtingsajt där du garanterat kommer att träffa intressanta människor med samma smak som du. Klicka på knappen nedan. Det är gratis!

Ah celibat, ett tillstånd av evig frihet. Att vara singel är att uppleva en period med oändliga möjligheter. Det är dags att utforska dina egna intressen. Det här är dagar som du spenderar med dig själv utan att behöva uppfylla krigsförpliktelser. Men framför allt är att vara singel en bra tid för generösa råd från oönskade vänner. I år, medan jag tyst levde mitt singelliv, med några kvällskamrater, «tidsbegränsade kontrakt» som de säger i samhället, började fler och fler vänner reta mig: «Alla. Världen är på Tinder» sa till mig, «det här är den bästa dejtingsappen». Jag läste flera artiklar med Tinder-recensioner och såg att vi för en gångs skull inte var på ett socialt nätverk för förlorare som inte kan närma sig en tjej i en klubb utan att stamma.

 

Vår åsikt om Tinder i korthet

Medlemmar & gemenskap

Gränssnitt och funktioner

Priser

Väl

Den här stjärnan i dejtingsappen med ett mycket dynamiskt gränssnitt gör att du enkelt kan hitta alla typer av profiler från din telefon. Profilerna är mycket varierade så du måste se till att du har samma våglängd som dina matcher.


Recensioner:
3,63
( 2 röster)

 

Så jag hade chipet i örat. Till och med några av mina flickvänner och inte bara de mindre heta bland dem hade kommit in i det. En gång till och med tog en av dem tillbaka ett Tinder-datum till en fest. Tim, en ganska stor kille och framför allt super trevlig. Vad fan gjorde den här killen på Tinder? Ingen aning.

Så med tanke på ursäkter medgav jag. Jag laddade ner appen, registrerade mig på Tinder (utan Facebook) och gick in i ett parallellt universum, matrisen av tändstickor, swipes och tvingade datum.

Jag skrev in lite information, gav min ålder, min födelsestad, laddade upp ett gammalt foto (jag skulle inte ha gjort det, valet av Tinder-fotoet ska inte tas lätt) som daterades från skolan och jag var äntligen spåra, lägg ett citat från Confucius i min biografi (jag fick senare veta att alla kastade sådana slags klichéer). Tinder önskade mig lycka till och bilden av «Magalie, 27» dök upp på min skärm. En brunett inte så illa, bara med lite övervikt. En 13/20 kommer att säga. Jag klickade på Magalies foto och jag kunde se att hon hade lagt in sin Tinder-beskrivning «Jag vet inte vad jag gör här».

Vi är två, min kära Magalie. Vi är två som inte vet vad vi gör här, som två förlorade i världen av snabb och kommersiell flörta. Vi har något gemensamt, så jag sveper på din profil och hoppas på en Tinder-match nästa så att vi kan göra om världen.

Sedan fortsatte jag att svepa och steg för steg upptäckte jag vad som gömde sig i Tinder-galaxen.

Så vem är på Tinder? Bara de härdade gamla ungkarlarna?

Tja nej, föreställ dig. Långt ifrån match, AdopteUnMec och andra dejtingsajter som på allvar luktar smaklös och evig singel, uppfinner Tinder spelet igen.

Det måste redan sägas att de på marknadsföringsnivå är mycket bättre. Meddelandena, färgkoderna och jag skulle till och med säga att användargränssnittet är bra. Vi ser att killar vet hur man talar tusenårsspråket. Till skillnad från andra dejtingsajter känner vi oss inte som att 40-åriga killar berättar för oss hur vi kan chatta med en liten.

recension-tinder-design

Och det fungerar, ja. Det finns tjejer på Tinder. Och inte bara falska profiler på Tinder! De är där, och de är långt ifrån fula. Det finns några mycket vackra tjejer som är på Tinder. Det finns tjejer som också verkar väldigt intelligenta (från de första profilerna såg jag studentadvokater, kardiologiska praktikanter och Sciences Po-studenter).

lauren-test-tinder

Nu kommer du lätt att gissa, eftersom det finns tjejer finns det också killar. Plötsligt finns det bra killar, som tar in bra tjejer, som tar in andra bra killar och så vidare. Genom att skapa en lättanvänd applikation med bra marknadsföringskoder har Tinder skapat en spiral av dygdiga kretsar och därför förde människor till dess applikation.

Geolokalisering, ålder, kön: alla har sina egna kriterier

Nej, du kommer inte att se alla på Tinder. Du kommer främst att se människor omkring dig och i ett åldersintervall som du har valt tidigare. Du kan också välja kön för de människor du kan träffa.

Allt detta fungerar som ett första filter och säkerställer att du bara ser (eller mestadels) de profiler du vill se. Riktigt trevligt, det undviker att se profilen till Jean-Pierre, 47 år och SVT-lärare i Grenoble, visas på din telefonskärm.

Först var jag riktigt restriktiv. Jag var i provinserna när jag började svepa men jag hade minskat min ”jaktradie” till bara 30 kilometer. I det här området ville jag bara se tjejer mellan 25 och 27 år. Efter 20 minuter hade jag tömt alla profiler och hade inga Tinder-matchningar. Så jag bestämde mig för att vara mer tolerant och jag gick över en radie på 100 kilometer. Jag hade nu något att göra.

Matchen, principen i hjärtat av Tinders framgång

match på tinder

Den stora nyheten som Tinder har medfört onlineförförelsesspelet måste sägas, det här är matchen.

Vad är en matchning? Det är när två personer har bestämt sig för att dra på respektive profil för var och en av dem. «Att matcha» betyder på engelska något som «att komma överens», «att vara kompatibel». Så i slutändan, när två personer gillar varandra, blir det en match.

Det följande ? När du matchar någon har du rätt att prata med dem (det var inte möjligt tidigare). Det är en bra idé, det förhindrar att postlådorna till tjejerna i applikationen översvämmas av meddelanden från gamla pervers fulla av lust.

På ett sätt pratar tjejer (och killar) bara med människor som de redan har «valt förut».«. Således är chansen att ha en intressant och trevlig konversation högre (eftersom de två personerna redan gillar varandra åtminstone).

Det är inte som att du ska närma dig en slumpmässig tjej på gatan. Här pratar du med en tjej som såg din profil och sa (åtminstone) «varför inte».

Tinder recension: du tilldelas en «önskvärd poäng»

Innan Tinder stod alla dejtingsappanvändare inför samma problem: Medan de var enorma hunks (åtminstone i huvudet), stötte det bara på 3/10 tjejer.

Men återigen ändrade Tinder spelet. Tinders algoritm använder sin egen «önskvärda» betyg, kallad «Elo-betyg», som matchar människor innan de ens har en chans.

«Elo-poängen» – uppkallad efter schacktermen som används för att rangordna en spelares färdigheter är utformad för att skapa bättre matchningar.

Det vackra med det vackra, det fula med det fula om du föredrar.

Tydligen har varje användare ett betyg på appen och de kan bara svepa personer med liknande betyg. Så i princip om Tinder inte tror att du är på topp kommer du inte att se många modellflickor i appen.

Ser du bara motbjudande tjejer? Dåliga nyheter. Ser du bara missiler? Grattis, du är förmodligen en ELO Ranking Apollo.

Om du är en ny användare bör din poäng börja högt. Det är därför de senaste profilerna visas först (så att du stannar i appen lite). När du använder appen tar din poäng form … och bomberna kan vara lite mindre.

Tinder kommunicerade offentligt om denna algoritm och förklarar att den inte längre använder den (många har klagat på den). Det är dock inte känt om detta är sant. Jag, under tiden fortsätter jag att se vackra tjejer landa på min «Tinder-tråd». Och det ger mig en bra Tinder-recension.

Tinder recension: men är det gratis förresten?

Ja och nej ! För det mesta är Tinder gratis. Beroende på hur mycket du är villig att spendera, erbjuder Tinder dock flera betalda och användbara alternativ för att maximera dina chanser att få matcher. Boost-funktionen kan hjälpa dig att stapla matcher eftersom den placerar dig först bland dina motståndare i en halvtimme. När Boost-sessionen är över ser du statistik över hur mycket mer synlighet din profil har (4x, 8x, etc.), för att se till att du får vad du betalar för.

En av de potentiella fallgroparna med Tinder är att svepningen blir så reflexiv att det är lätt att av misstag svepa över någon för att du går för fort (det har hänt mig tiotals gånger). I dessa fall är Tinder's Rewind-funktion ovärderlig – lämna det några dollar och hitta den person av dina drömmar som du av misstag vänt över (gratisanvändare måste bara sakta ner och vara försiktiga med vad de gör).

Om du är villig att betala för Tinder, Tinder Plus eller Tinder Gold-prenumerationstjänster kan du låsa upp Passport-funktionen, som låter dig skanna i olika städer och länder. Så du kan till exempel vara i Paris men att besöka Marseille om en vecka och med Passport kan du börja bläddra i profiler baserade i Marseille på andra sidan Sverige.

Det finns också Super Like-funktionen, som berättar för en tjej att du verkligen gillar henne, genom att placera dig högst upp i sin kö (icke-betalande användare får en Super Like per dag)..

Min åsikt om Tinder: satsa allt på kroken!

Tinder kroken är den första meningen du kommer att släppa i konversationen. Det är viktigt att ha ett bra grepp för att kunna flirta på Tinder.

Det är faktiskt inte för att en tjej har matchat dig att hon nödvändigtvis är mycket intresserad av vad du är. Kanske ville hon bara sätta ett «varför inte» på dina foton som visar dig. Nu måste du bevisa för honom att du kan ha en konversation. Och det finns saker att undvika, som:

 

eller:

 

och för att avsluta:

 

Du förstår det, tjejerna ger dig inte gåvor i appen. De har förmodligen massor av matcher som väntar på dem (för ja, flickor är de som gör reglerna på appar och dejtingsajter) så du måste sticka ut.

På Tinder hatar flickor killar som letar efter «planer»

Det finns massor av killar som är på Tinder bara för kostnaden för en natt. Dessa killar har förmodligen massor av dejtingsappar på sina telefoner och var redan där i de första dagarna av match et al.

Var inte den där typen av killar, Tinder-tjejer vill inte ha det. De flesta av dem har antagligen fått hundratals meddelanden som frågade om «de var här för skojs skull» eller om de ville «ha en fantastisk upplevelse».

Hur vet jag? Eftersom jag såg dussintals flickaprofiler med nämnderna:

  • «Killar är inte allvarliga, avstår»
  • «Om du är där för att spela, gå din väg»
  • «Inte öppen för en nattplanering»
  • «För fysiska relationer utan känslor är det nej»
  • «Letar du efter» kul «? Svep inte på min profil»

Min Tinder-åsikt: Så det verkar som om dessa tjejer är trötta på denna typ av uppmaning.

Om du är på Tinder för de här sakerna dömer vi dig inte utan låter flickan ta upp det. Om hon också är där för det, berättar hon det själv med ett meddelande som:

 

Som avslutning på min Tinder-recension, låt oss inse det: Tinder har förändrat online dating industrin. För dem som bor i provinserna kan det snabbt vara nedslående att gå ut och träffa nya människor utan lite ”teknisk” hjälp. Det är därför många singlar är på Tinder som letar efter ett romantiskt förhållande (eller något annat).

Om du har varit singel de senaste åren har du eller kommer förmodligen att ge Tinder ett skott. Tinder-användare sveper dag efter dag för att hitta sin nära och kära. Tack vare sökalgoritmerna verkar matchningsmöjligheterna oändliga och sannolikheten för att du gillar någon i appen är nästan garanterad.

Men med så många användare på Tinder kan det vara svårt att hitta en solid matchning eller till och med starta en konversation. Dessutom kanske du inte vet exakt vad andra användare letar efter: en övernattning, ett seriöst förhållande eller bara någon att prata med. För att sätta oddsen till din fördel, se till att dina förväntningar är klara. Bra svep!

Hitta också mina andra recensioner på dejtingsappar: min recension på Bumble, min recension på Happn och min recension på Lovoo.

Bästa dejtingsajt 2022
Om du vill flirta på nätet och inte vill ha några komplikationer rekommenderar vi en dejtingsajt där du garanterat kommer att träffa intressanta människor med samma smak som du. Klicka på knappen nedan. Det är gratis!

Leave a Reply