Dating Apps

Tinder reviderar algoritmen för sin applikation, för bättre matchningar?

Bästa dejtingsajt 2022
Om du vill flirta på nätet och inte vill ha några komplikationer rekommenderar vi en dejtingsajt där du garanterat kommer att träffa intressanta människor med samma smak som du. Klicka på knappen nedan. Det är gratis!

ah Tinder-algoritmen! Så debatterad och så lite förstådd. Du har utan tvekan hört talas om denna berömda algoritm, föremålet för all spekulation! Och detta är inte förvånande, Tinder upprätthåller en nästan total opacitet på sin » hemligt recept «! Men i mars 2019 sparkade en bok av journalisten Judith Duportail myrstolen. Trots det kaliforniska företagets försök att komma ikapp, frågor om» Tinder-metod Diskuteras fortfarande lika mycket. Så låt oss försöka se det tydligare.

Läs också: Vad är Tinder Gold värt? Åsikter och intryck av denna förförelsestillgång

Elo poäng, misslyckanden i online dating

Elo-poängen, vet du? I grund och botten är det en uppfinning från schackvärlden gör det möjligt att klassificera spelarna efter nivå. Så om du vinner mot en mycket stark person får du poäng, om du förlorar mot en mycket svag person förlorar du poäng.

Tinder algoritm

Detta system låter dig tilldela en poäng baserat på dina segrar och nederlag, och särskilt nivån på dina motståndare. Detta gör att klassificera spelare för att tillåta möte med spelare på liknande nivå. Och det är ganska mycket vad Tinder gjorde, tills nyligen.

Hur fungerar det här systemet på Tinder? Om din profil gillas mycket ofta, då din önskvärt ökar. Om du gillar en person medan din profil anses vara attraktiv, kommer deras poäng automatiskt att öka eftersom de kommer att ha gillats av en önskvärd person på Tinder. Å andra sidan, om en opopulär person inte gillar dig, kommer din poäng automatiskt att sjunka.

Läs också: Super som Tinder: allt om den här funktionen

Tinder och «önskvärdsnot»

Kan du se tydligare? Detta betyder att, precis som i schack, är de profiler som du ser rullar profiler som har en » önskvärda anmärkning Liknar din. Endogamy 1 – Romantik – 0! Vi kan därför säga adjö till herdinnan som blir kär i Prince Charming, för det är naturligtvis omöjligt att matcha om du inte korsar vägarna i applikationen! Måste därför har en liknande poäng att matcha på Tinder.

Kortfattat :
Så vi är alla klassificerade av Tinder, som bedömer vem som är önskvärd och vem inte. Och detta är inte utan konsekvenser, för om du inte anses önskvärd, då din profil visas mycket mindre ofta på användarnas skärmar.

Men dina interaktioner med användare är inte det enda kriteriet som Tinder tar hänsyn till när du betygsätter dig. Du förlorar eller vinner önskvärt beroende på informationen i din profil. Så beroende på om du har studerat eller inte, om du gör stavfel eller inte, kommer din poäng att ändras, eftersom Tinder anser att du är mer eller mindre önskvärd.

Kortfattat, Tinder analyserar och rankar vem du är, eller åtminstone som du presenterar på Tinder. Den extra saken? Kriterierna varierar beroende på om du är man eller kvinna… Att studera är således en fördel för män och en nackdel för kvinnor!

Tinder-fixen

Tinder önskvärt betyg

Några dagar före lanseringen av evenemangsbok av Judith Duportail som fördömde Tinder-systemet för dess avhumanisering av användare, publicerade Tinder en anteckning på sin blogg som satte stopp för Elo-poängmyten:

Här är scoop: Elo är historia på Tinder. […] Idag litar vi inte längre på Elo – även om det fortfarande är viktigt att överväga de två personer som gillar varandra för att bilda en match. Vårt nuvarande system justerar vilka potentiella matchningar du ser rullning när din profil gillas eller ogillas, och alla ändringar i ordningen på potentiella matchningar som presenteras för dig återspeglas inom 24 timmar.

Elo, det är över. Men är det bara namnet på metoden som har förändrats, eller själva metoden? Därför att det verkar som om förändringarna är relativt små ! Du klassificeras alltid efter önskemål eftersom profilerna som presenteras för dig justeras efter vem du gillar eller inte!

Dessutom har Tinder en opacitet nästan totalt, var noga med att inte avslöja detaljerna i dess kontroversiella algoritm:

Vi kan inte avslöja hela vårt hemliga recept.

Tinder reagerade därför på kontroversen och meddelade att Elo inte längre körde. Nyfiken timing, eller hur? Men låt oss inte vara så dåliga språk, för emellertid har vissa delar av algoritmen avslöjats. Detta är dock bara en del av pusslet i detta mystisk Tinder-algoritm.

Vad förändras i Tinders algoritm?

Enligt Tinder har dock vissa saker förändrats. Du kommer utan tvekan fortfarande att ha en anmärkning om önskvärt, å andra sidan, det här är andra parametrar som ska öka din synlighet på plattformen:

Din aktivitet på plattformen:
Ju mer du använder Tinder, desto mer synlig blir din profil för användarna

Tiderna när du är ansluten:
När du är inloggad i appen är din profil mer synlig för användarna

Geografisk närhet:
De profiler som visas först på skärmen är de som ligger geografiskt närmast dig

För resten är antingen profilen för att passera slumpmässig (det är lite svårt att tro på det), eller så är önskvärdhetspoängen fortfarande relevant, även om det är det. av mindre betydelse.

Det är därför svårt att se klart, eftersom Tinder fortfarande kategoriskt vägrar att göra det ge detaljer hur våra profiler klassificeras.

Hur kringgår jag Tinders algoritm?

tinder guld recension

A priori skulle därför hemligheten med att samla tändstickor varavara mer aktiv på plattformen. Men enligt vår åsikt har Elo inte helt försvunnit från radaren, även om han inte längre säger sitt namn. För att öka din poäng skulle lösningen därför vara att vara mer attraktiv! Så nej, ändra inte vem du är! Vad du kan göra är dock ändra sättet du presenterar dig själv. För att göra detta, se vår artikel: The Ultimate Tinder Profile: Our Complete Guide to Stacking Matches.

Det är uppenbart att en profil som du har vårdat alltid kommer att ha mer framgång än en halvtom profil med en eller två suddiga foton. Du har nog förstått det. Så genom att förbättra ditt sätt att presentera dig för användare blir du normalt mer närvarande på sina skärmar.

Bortsett från det finns det egentligen inget annat alternativ att vinna i antal matcher, om inte kanske att prenumerera på de betalda alternativen i Tinder …

Bästa dejtingsajt 2022
Om du vill flirta på nätet och inte vill ha några komplikationer rekommenderar vi en dejtingsajt där du garanterat kommer att träffa intressanta människor med samma smak som du. Klicka på knappen nedan. Det är gratis!

Leave a Reply